2015. március 7., szombat

Blood and Power | 1.fejezet

1.fejezet


Lucy eszeveszetten rohant az erdőben. Késő délután volt. A nap fénye beáradt a fák közt. A lány ijedten szaladt, amerre csak látott. Két nagydarab férfi üldözte. Nem ismertek akadályt. A lány már így is fáradt volt. Minden tagja égett és bizsergett. Sebeiből szivárgott a vörös vér. Már csak botladozni tudott a fák gyökerei közt. De a lányt hajtotta az élni akarás. Félek. Nagyon félek, de nem akarok meghalni! Istenem…bárcsak itt lennél. Bárcsak megvédenél, úgy mint régen. Lucy fejében cikáztak a gondolatok és az emlékképek. Könnyes szemeitől már alig látott valamit. Csak ment amerre gondolta. Hátranézett és látta, hogy repül felé valami fehér bigyó. A lány megállt és letörölte könnyeit. Az a valami földet ért és mire Lucy rájött mi is az…már felrobbant. A lány súlyos sérülések közt ért földet,s eszméletét is elveszítette.

-          Isten…mi tart ennyi ideig? Natsu, Erza siessetek már! – fordult vissza unottan Gray társai felé, amikor hirtelen megérzett egy nagyon is ismerős mágiát. Ez az érzés…kétségtelen. Ez Lucy! De hogy kerül ide? Gray megfordult,de mire elindult volna addigra már nem érezte a mágiáját. Csak képzelődtem volna? Nem. Az nem lehet. Lucy tényleg…itt van… A férfi eszeveszetten rohanni kezdett, be az erdő mélye felé. Semmi sem állíthatta meg. Sem az útjába álló indák sem a különféle burjánzó növények. Csak ment, ment és csak akkor állt meg amikor megpillantotta a lányt. Eszméletlenül feküdt a földön, sebeiből ömlött a vér. Két férfi közeledett felé. Gray mozdulni sem bírt a megdöbbenéstől,de aztán észbe kapott és közbe lépett.

-          Hozd a lányt. – mondta az egyik a társának.

-          Miért mindig az enyém a nehezebbik meló? – kérdezte karba tett kezekkel.

-          Csak hozd már!

-          El a kezekkel tőle! – kiáltott Gray és lefutott a meredek lejtőn.

-          Vidd a csajt én feltartom ezt az alakot. Aztán nehogy kinyírd. A főnök élve akarja. – forgatta a szemeit majd visszafordult Gray felé, de ez volt az utolsó mozzanata. A férfi egy szempillantás alatt elvágta a tag nyakát. A vér spriccelve fröcskölt szanaszét. A szőke már épp kapta volna fel  a lányt.

-          Ne merészelj hozzá érni,különben…

-          Különben mi lesz? – kérdezte mosolyogva a férfi. – Nem érdekel, hogy kinyírtad. Tulajdonképpen még szívességet is tettél nekem. Bezsebelem az összes pénzt a lányért és még az idegesítő pofáját sem kell néznem.
Gray nem tudta tovább hallgatni a szőke férfit.
-          Ice make lance! – Gray kezeiből jégből készült lándzsák törtek elő, melyek halálos sebet ejtettek az ellenfélen. A férfi habozás nélkül odarohant a lányhoz. Karjaiba vette  a lányt, de Lucy meg sem moccant.
-          Lucy! Hallasz engem? Mondj valamit! Nem halhatsz meg! Nem…most nem…végre megtaláltalak. Nem halhatsz meg, hallod?!

Natsu és Erza Gray után eredtek. Látták ahogy egy lányt tart a kezében és két hulla veszi őket körül. Kissé megdöbbentek. Erza és Natsu nem igazán látták Gray könyörtelen arcát. De most már ezzel is szembe néztek. Natsu odament Gray-hez.
-          Ismered a lányt? – kérdezte.
-          Igen. – mondta elkomorodva és megsimította a lány arcát, de ő nem reagált.
-          Gray…a lány haldoklik. Vigyük a céhbe ott meg tudjuk őt gyógyítani. – Erza megfogta Gray vállát, hogy a férfi érezze nincs egyedül. Gray bólintott, majd óvatosan karjaiba vette a lányt. Pár óra múlva már a céhben is voltak. Gray egy pillanatra sem engedte el a lányt. Csak szótlanul felvitte őt a gyengélkedőre és óvatosan letette az egyik ágyra. Kiment a szobából és az orvosra bízta a dolgot.

-          Gray napok óta nem mozdult a gyengélkedő ajtaja elől. Rendben lesz? – kérdezte Erza.

-          Biztos sokat jelent neki az a lány. Szerintetek van esély rá, hogy felépüljön? Elég ramatyul nézett ki, amikor idehoztátok. – gondolkozott hangosan Mirajane.

-          Igen. Lassan már négy napja gyógyítják, de még mindég nem ébredt fel. – mondta Erza elkomorodva.

-          De ki ez a lány? Én tudni akarom! Menjünk oda és kérdezzük meg végre Gray-t! – csapott hangzavart Natsu.

-          Nyugodj le. Idővel úgy is megtudjuk. – legyintett Erza, de Natsu megfogta a kezét és magával húzta. Erza kelletlenül, de követte a férfit végtére ő is nagyon kíváncsi volt az új jövevényre. A gyengélkedő előtt nem volt senki így Natsu rátapadt a résnyire kinyitott ajtóra. Erza megtámaszkodott a falnál és behunyta szemeit.


-          Fullbuster. Bejöhet. A lány felébredt. – jött ki a szobából az orvos, majd el is hagyta a céhet. Gray gondolkodás nélkül berontott a szobába és odament a lányhoz.
-          Hmm…élek? – suttogott a lány és lassan kinyitotta a szemeit. Lucy először homályosan látott…aztán kirajzolódott Gray arca.
-          Lucy. – a férfi térdre rogyott és megfogta a lány kezét. Könnyei megállíthatatlanul folytak le az arcán.
-          Gray? Tényleg…te vagy az?
-          Azt hittem elveszítelek…megint. – Gray hangja elcsuklott. Csak szorította a lány kicsiny, törékeny kezét. Lucy nagy nehezen felült az ágyban.
-          Megmentettél. Megint. Köszönöm. – mosolyodott el Lucy.
-          Persze, hogy megmentettelek. Azt hittem…azt hittem, hogy te is meghaltál…azon az éjszakán.
-          Mindenki ezt hiszi. Néha úgy érzem nem is lett volna baj, ha én is ott veszek. – szomorodott el  a lány. Gray felemelte  a fejét és a lányra nézett.
-          Én mindennél jobban örülök, hogy életben vagy. Hálás vagyok…amiért újra itt vagy mellettem. De most hagylak. Pihenned kell. – Gray megsimította a lány kézfejét. Lucy bólintott, majd nézte, ahogy Gray elhagyja a szobát.
-          Mennyit hallottatok? – kérdezte halkan Gray miután becsukta az ajtót.
-          Gray, én nem—Natsu volt az aki- - mentegetődzött Erza.
-          Nem is fontos. Csak arra kérlek titeket, hogy senkinek ne mondjatok semmit. Oké?

Lucy csak maga elé bámult. Minden tagja zsibbadt.

A lány tiszta szívéből örült annak, hogy újra láthatta Gray-t, de döntésre jutott. Nem maradhatok…
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése